Jest gladki, kremowy i świetnie się rozsmarowuje, może być farszem do naleśników, gęstym sosem ďo warzyw gotowanych na parze czy smarowidłem kanapkowym.
Wykonanie go zajmuje kilkanaście minut i jest banalnie proste, zwłaszcza, gdy dysponujesz urządzeniem typu thermomix czy lidlomix. Gdy nie masz tych urządzeń, takze sobie poradzisz. Po uduszeniu w garnku, pokrojone drobno warzywa zblenduj dokładnie.
Co potrzebujesz do zrobienia tego pysznego
sera wegańskiego z warzyw
- 3 ziemniaki
- 1 duzy burak
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 10 łyżek oliwy
- 6 czubatych łyżek płatków drożdżowych
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 1 płaska łyżeczka kurkumy
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- sól do smaku
Wykonanie:
- Drobno pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie.
weganski-ser-z-nerkowcow-i-migdałów weganski-ser-do-pizzy
Pozostałe składniki rozdrobnij w malakserze i dodaj do cebuli. Smaż wszystko 15 minut, jeśli trzeba dolej odrobinę wody, uwazaj by się nie przypaliło, mieszaj.
Zblenduj wszystko na gładką masę, przełóż do pojemnika z przykrywką i pozostaw do,ostygnięcia.
Masa zgęstnieje.
Uzywaj do smarowania kanapek, rolek z liści salaty czy jako sos do makaronu albo do warzyw gotowanych na parze.
Sprawdź pozostałe przepisy na sery wegańskie
Wygląda pysznie i łatwo.
OdpowiedzUsuńTak, taki właśnie jest. Daj znać koniecznie, jak wypróbujesz
OdpowiedzUsuń