Tak czy inaczej to rozgrzewający warzywny gulasz, który można w lodówce przechować około 4 dni.
Zdecydowanie lepiej smakuje na ciepło. Mie trzeba juz żadnych innych dodatków.
W pełni wegetariańskie oraz wegańskie, ale mięsożercom tez bardzo smakuje. Zatem gdy jest zimno i potrzebujesz rozgrzania, ten
gulasz warzywny z dynią
będzie w sam raz.
Skladniki:
- 400g dyni pokrojonej w kostkę
- 300g ziemniaków pokrojonych w kostkę
- 200g marchewki pokrojonej w kostkę
- 2 łyżeczki papryki gochugaru
- 1 duza cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 500 ml przecieru pomidorowego
- Pęczek natki pietruszki
- Sół, przepraszam
- 1,5 łyżecKi papryki wędzonej suszonej
- 0,5 łyżeczki mielonego kminku
Wykonanie jest banalnie proste
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.
W dużym garnku podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i gotuj mieszając aż warzywa zmiękną.
Podobny gulasz, czy może curry warzywne pokazywałam też tutaj
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.