Składniki
1 ząbek czosnku
2/3 szklanki płatków drożdżowych nieaktywnych
50 g orzechów włoskich, łuskanych
100 g rukoli
70 g oliwy z oliwek
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
1 - 2 szczypty soli
Sposób przygotowania
Do naczynia miksującego TN włożyć wszystkie składniki, rozdrobnić 10 s/obr. 8.
Zgarnąć pesto ze świanek naczynia miksującego i poniwnie wymieszać 20 s/obr.8.
Gdyby było zbyt gęste, dodaj nieco wody.
Przełożyć do szczelnie zamykanego słoika.
Pesto smakuje doskonale na kawałku selera naciowego, surowej papryki czy ogórka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.