Słodkie, puszyste, cynamonowe, wilgotne. U nas bez lukru czy innych dodatków.
Wykonanie i skład banalnie prosty.
Składniki na te pyszne marchewkowe muffiny
- 4 marchwie
- 1 szkl mąki krupczatki
- 1 szkl mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szkl erytrytolu (zamiennik cukru)
- 3 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka imbiru
- 1/2 łyżeczki startej świeżej gałki muszkatołowej
- 4 jajka
- 1/2 szklanki oliwy lub roztopionego masła
- szczypta soli.
Wykonanie:
Obierz marchewki i zetrzyj na drobnej tarce. Ja wrzuciłam do TM31 i po 4 sekundach było gotowe.
Dodałam pozostałe składniki, wymieszałam na gładko i wypełniłam masą foremki na muffiny. U mnie łącznie 18 szt.
Piekłam w 180 st 28 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.