Zaczynam od nastawienia piekarnika na 180 st C.
Potrzebujesz:
- 650 g patisonów
- 2 duże cebule
- 4 jajka
- 1 łyżkę soli
- 1 łyżeczkę pieprzu
- 1 łyżkę słodkiej suszonej papryki
- 3 ziela angielskie
- 2 szklanki bułki tartej
Umyj i pokrój wszystko na cząstki, zmiel w maszynce do mięsa lub zetrzyj drobno. Ja wrzucam wszystko wraz z przyprawami i jajkami do thermomixa i miksuję 20 sek poz. 7.
Powstałą masę przekładam do podłużnej formy - silikonowej nie muszę niczym smarować, ale jeśli używasz metalowej, posmaruj ją olejem i wysyp bułką tartą lub otrębami.
Piecz 35-40 minut. Jeśli chcesz mieć bardziej chrupiącą skórkę, ostatnie 5 minut włącz termoobieg.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.