- 2-3 duże, przerośnięte ogórki
- garść świeżego majeranku
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 szczypior (u mnie cebula łodygowa)
- 3-4 łyżki pierwszorzędnej oliwy
- 1-2 łyżeczki octu winnego
- 1/2 łyżeczki soli
- 2-3 łyżki wody
Ogórki obierz, łyżką wybierz nasiona a ogórki pokrój w niewielkie kawałki, akurat takie na jeden kęs.
Pozostałe składniki zblenduj na kremowy sos, polej nim ogórki i ciesz się smakiem.
Proste, prawda?
Nasiona możesz zostawić do wyschnięcia i użyć je wiosną do wysiania nowych ogórków.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.