Burak liściowy można przyrządzać na tak wiele sposobów, że nie może się nudzić. W wersji z makaronem jest wyśmienity.
A ponieważ na grządkach wciąż rosną nowe, okazałe liście, to i w kuchni wymyślamy nowe na niego patenty.
Dziś wersja: Burak liściowy (mangold) z makaronem.
Potrzebujemy:
- ok. 10 liści buraka liściowego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki masła
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 wędzonej papryki
- 1/2 posiekanej malutkiej papryczki chilii albo mniej
- dowolny makaron ugotowany al dente
Liście buraka, wymyte i pokrojone wrzucam na patelnię z podsmażonym czosnkiem, przyprawiam, smażę chwilę, wrzucam ugotowany makaron, mieszam i podaję.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.