Weterynarzem nie jestem, ale kto wie?
Przy okazji chcę się podzielić przepisem na pyszne danie jarskie, jakie dziś sobie przyrządziłam z tego, co dał ogród:
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 3 gałązki jarmużu
- 1 cebula
- łyżeczka kurkumy
- płaska łyżeczka soli
- łyżka oleju lnianego
Cebulę, marchew i pietruszkę kroimy na niewielkie kawałki, wkładamy do garnka, zalewamy szklanką wody, sypiemy kurkumę i gotujemy. Jarmuż siekamy drobniej, dodajemy do garnka, solimy. Gdy marchew nieco zmięknie nakładamy na talerz i kropimy olejem lnianym. Ja olej kupuję tłoczony na zimno z gosporarstwa www.pliczko.pl
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.