Składniki jakich potrzebujesz to
pto pół litra bulionu warzywnego
Naczynie ceramiczne wielkości miseczki i lub po prostu garnuszek w którym podasz wulkan na śniadanie
4 jajka
Do naczynia ceramicznego lub garnuszka wlej połowę bulionu czyli jeden kubek i zacznij go podgrzewać w tym czasie wbij do miski jajka i zacznij je widelcem mieszać wraz z łyżką sosu sojowego ciemnego oraz Jeśli lubisz pikantne dania to dodaj sporą szczyptę ostrej papryki oraz zmiażdżone lub rozdrobnione inaczej ziarna sezamu w ilości około dwóch łyżek
Bardzo dokładnie i długo rozbełtać widelcem w miseczce wszystkie składniki razem im dłużej mieszasz tym bardziej puszyste będzie ostatecznie danie Dodaj do mieszanki jajecznej jeszcze ćwiartkę pół szklanki bulionu warzywnego i mieszaj widelcem jak bulion w garnuszku zacznie się gotować zmniejszyć Płomień do minimum i mieszając wciąż widelcem wlewaj mieszankę jajeczną do gotującego się bulionu małym strumieniem ciągle mieszając przykryj wysoką miseczką lub innym garmoshke jem i zostaw na małym ogniu na kolejne 10 minut po tym czasie Wyłącz ogień zdejmij przykrywkę i Podawaj gorące posypane szczypiorem i skropione olejem sezamowym u nas do śniadania w towarzystwie kiszonych ogórków i sałatki warzywnej
18 lat temu zamieszkałam z rodziną w stuletnim domu na wsi. Blog jest moim notatnikiem, zbiorem doświadczeń, sposobów uprawy warzyw i owoców, które karmią nas cały rok. Jeśli uprawiasz swój ogródek, choćby na parapecie, znajdziesz tu coś dla siebie :-)
Etykiety
Akcesoria
aksamitka
aronia
bakłażan
bataty
bazylia
Bez lilak
Bluszczyk kurdybanek
borówka
Bób
brokuł
burak liściowy
buraki
cebula
chwasty
cukinia
czarny bez
czereśnie
czerwiec
czosnek
deszczówka
dynia
ebook
fasola
fenkuł
forsycja
glistnik
grudzień
herbata
jajka
jarmuż
jaśmin
jeżyna
Kalafior
kapusta
karczochy
kiełki
kompost
koper
krążki torfowe
kurnik
kury
kwiecień
lecznicze wykorzystanie roślin
lipiec
listopad
lody
luty
maj
malina
marchew
marzec
mięta
mszyce
nasiona
nawożenie
ocet
ogórki
oregano
Orzechy
owce
papryka
październik
permakultura
pietruszka
piwonia
planowanie warzywnika
płot
podlewanie
podwyższona rabata
pokrzywa
pomidory
por
porzeczka
przepisy
przetwory
rabarbar
rozsady
rukola
rzodkiewki
sad
sałata
sałata musztardowiec
seler
seler naciowy
sierpień
slonecznik
Słonecznik
soja
styczeń
super widły
suplementacja
suszenie
szałwia
szczepienie
szklarnia
szparagi
szpinak
ściółkowanie
Ślimaki
Śliwki
truskawki
tulipany
uprawa wspołrzędna
uprawa współrzędna
warzywnik
Wielkanoc
wierzba
wierzba energetyczna
Wiosna
wrzesień
zdrowe żywienie
zielony groszek
ziemniaki w pojemnikach
zioła
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.