• Brukselka Kapusta Groninger
• Cukinia Goldena Dynia Zwyczajna
• Fasolnik Chiński Metro Rouge
• Pasternak Późny
• Szpinak Olbrzym Zimowy 10g
• Seler Korzeniowy Maxim późny
• Cynia Wytworna Koliber
• Dalia Pomponowa MIX
• Patison Patina Dynia Zwyczajna
• Szczypiorek Czosnkowy Wieloletni
• Rukola Rucola Siewna Zioło
• Oregano Lebiodka
• Sałata masłowa czerwona Rosemarry
• Marchew Pierwszy Zbiór WCZESNA
• Por Albos Wczesny
• Rzodkiewka Mila Podłużna 10g
• Kukurydza Cukrowa Złota Karłowa SNF
• Cukinia Nefertiti Dynia Zwyczajna
• Bakłażan Oberżyna Black Beauty
To tylko część z zamówionych.
PS. kiełkownica się znalazła :-DDD
Teraz mam dwie, połączyłam je w jedną kolumnę i patrzę podczas śniadania i kolacji na mój prywatny wodospad :-)
Na samym dole wysiałam gorczycę, wyżej
lucernę
rzodkiewkę
grykę (kasza gryczana niepalona)
siemię lniane ciemne
siemię lniane jasne
Po dwóch dniach niemal wszystkie nasiona zaczęły kiełkować. Jeszcze 2-3 dni i będziemy je zjadać.
Pięknie.
OdpowiedzUsuńi pysznie :)
UsuńWczesnie myslisz o sianiu. Z sałat sieje tylko lisciową Rosela. Ja teraz zakupilem pierwsze nasiona. Po raz pierwszy moj ulubiony cosmos o pelnych kwiatach. Poza tym chce sprobowac posiac: złociszek wiekuistka, ostrogowiec (kentrantus), aksamitka Kilimanjaro.
OdpowiedzUsuńTej odmiany sałaty nie znam, polecasz? Zazdroszczę Ci kwiatów. Ja ich mam niewiele i głównie w warzywniku, z innych miejsc natychmiast owce mi je wyjadają.
UsuńA mówią, ż kto ma owce ...
OdpowiedzUsuńPolecam sałate Rosela raczej ze względów praktycznych, bo dla mnie kazda sałata ma nijaki smak. Ta salata ma proste liscie i nie strzępi sie przy myciu, i zawsze (przez pare miesiecy) mozna isc do ogrodka i zerwac pare listkow na chleb, a wyrosną nowe młode. Czasem lubie, jak jest, dodac troszke rukoli do smaku. Lubie jej specyficzny smak