Szybka marynowana czerwona cebula
Chrupiące, pikantne marynowane czerwone cebule gotowe w mgnieniu oka. Pyszne jako dodatek do burgera, sałatek, tacos, wrapów lub pizzy. Stosuj bez wahania!
To bardzo podstawowy przepis na szybką, marynowaną cebulę z czosnkiem i papryką; ale możesz zamienić cebulę na dowolne inne warzywa. To łatwy przepis do zrobienia z zaledwie kilkoma podstawowymi składnikami ze spiżarni lub ogrodu, ale naprawdę podnosi smak kanapki, sałatki, miski, taco, pizzy lub praktycznie wszystkiego.
Wypróbuj je jako dodatek do swouch ulubionych dań, aby dodać każdemu kęsowi pysznego kwaśnego chrupnięcia. Są idealne na toście z awokado, kanapce z sałatą i pomidorem i ogórkiem. Uwielbiamy je w naszych wrapach, aby dodać każdemu kęsowi przyjemną czosnkową, pieprzną, świeżą, chrupiącą konsystencję.
Te marynowane cebulki są szybkie i łatwe do zrobienia. Dodaj sól i cukier do wody - zagotuj. Obierz i pokrój cebulę. Umieść w słoiku (lub słoikach, jeśli chcesz podzielić się z przyjaciółmi). Gotowe!
SKŁADNIKI
INSTRUKCJE
Dodaj ocet, cukier i sól do średniego rondla - mieszaj, doprowadzając do wrzenia. Zdejmij z ognia. Podczas gdy stygnie, przygotuj cebulę.
Obierz i pokrój czerwoną cebulę na cienkie półksiężyce
Umieść je w czystym słoiku lub dwóch (możesz je delikatnie wcisnąć, aby wypełnić słoik). Dodaj ząbki czosnku, czarny pieprz i szczyptę płatków czerwonej papryki, jeśli chcesz nadać marynowanym cebulom trochę ostrości.
Zalej zalewą cebulę w słoiku. Zakręć i wstaw do lodówki. Te marynowane cebule mogą pozostać w lodówce do 6 miesięcy (ale nie przetrwają tak długo)
To bardzo podstawowy przepis na szybką, marynowaną cebulę z czosnkiem i papryką; ale możesz zamienić cebulę na dowolne inne warzywa. To łatwy przepis do zrobienia z zaledwie kilkoma podstawowymi składnikami ze spiżarni lub ogrodu, ale naprawdę podnosi smak kanapki, sałatki, miski, taco, pizzy lub praktycznie wszystkiego.
Wypróbuj je jako dodatek do swouch ulubionych dań, aby dodać każdemu kęsowi pysznego kwaśnego chrupnięcia. Są idealne na toście z awokado, kanapce z sałatą i pomidorem i ogórkiem. Uwielbiamy je w naszych wrapach, aby dodać każdemu kęsowi przyjemną czosnkową, pieprzną, świeżą, chrupiącą konsystencję.
Te marynowane cebulki są szybkie i łatwe do zrobienia. Dodaj sól i cukier do wody - zagotuj. Obierz i pokrój cebulę. Umieść w słoiku (lub słoikach, jeśli chcesz podzielić się z przyjaciółmi). Gotowe!
SKŁADNIKI
- 1 ½ szklanki octu
- 6 łyżek cukru
- 1 łyżka soli
- 5 dużych czerwonych cebul pokrojonych w cienkie plasterki
- 2-4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka pieprzu
- szczypta płatków czerwonej papryki (opcjonalnie)
INSTRUKCJE
Dodaj ocet, cukier i sól do średniego rondla - mieszaj, doprowadzając do wrzenia. Zdejmij z ognia. Podczas gdy stygnie, przygotuj cebulę.
Obierz i pokrój czerwoną cebulę na cienkie półksiężyce
Umieść je w czystym słoiku lub dwóch (możesz je delikatnie wcisnąć, aby wypełnić słoik). Dodaj ząbki czosnku, czarny pieprz i szczyptę płatków czerwonej papryki, jeśli chcesz nadać marynowanym cebulom trochę ostrości.
Zalej zalewą cebulę w słoiku. Zakręć i wstaw do lodówki. Te marynowane cebule mogą pozostać w lodówce do 6 miesięcy (ale nie przetrwają tak długo)
Komentarze
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.