Pasta ziołowa z cukinii |
SKŁADNIKI
- 150g namoczonych nasion słonecznika
- 1 cukinia
- 4 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 50g oliwy
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 pęczek natki pietruszki
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki chrzanu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wszystkie składniki włożyć do pojemnika miksującego i miksować (z zatkniętą miarką) 45 sekund/prędkość 10.
W razie potrzeby zgarnąć krem łopatką ze ścianek na dno pojemnika i powtórzyć czynność. Doprawić solą i pieprzem i oba składniki mieszać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 4
Krem ziołowy można przechowywać w lodówce około 3 tygodni.
Komentarze
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.