Pasta ziołowa z cukinii

 

Pasta ziołowa z cukinii 

SKŁADNIKI

  • 150g namoczonych nasion słonecznika 
  • 1 cukinia
  • 4 ząbki czosnku 
  • 1 mała cebula
  • 50g oliwy
  • 1/2 łyżeczki pieprzu 
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 pęczek natki pietruszki 
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki chrzanu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie składniki włożyć do pojemnika miksującego i miksować (z zatkniętą miarką) 45 sekund/prędkość 10.

W razie potrzeby zgarnąć krem łopatką ze ścianek na dno pojemnika i powtórzyć czynność. Doprawić solą i pieprzem i oba składniki mieszać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 4

Krem ziołowy można przechowywać w lodówce około 3 tygodni.

Komentarze