Suszycie zioła we frytownicy beztłuszczowej? To zaledwie 20 do 25 minut na najniższej możliwej temperaturze jaką możecie ustawić w swoim urządzeniu i gotowe.
Idealna byłaby temperatura około 50 stopni jednak w moim urządzeniu najniższa to 80 stopni.
Świeżo ścięty rozmaryn można posiekać i w prosty sposób w krótkim czasie mieć suszone zioła na cały sezon.
Suszony rozmaryn możecie wykorzystać między innymi do wykonania tych pysznych herbatników z rozmarynem.
Składniki
- 100 g masła
- 250 g mąki
- 5 łyżek cukru
- 1 jajko
- Sok i otarta skórka z 1 cytryny
- 2 łyżki świezego lub suszonego rozmarynu
Sposób przygotowania
Masło utrzyj z cukrem i jajkiem na puszystą masę dodaj pozostałe składniki i uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Zanurz widelec w mące i każdą kulkę uciśnij widelcem tworząc ciasteczko.
Piecz 15-20 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Komentarze
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.