Pomidory w puszce |
Okazuje się że nie trzeba ich obierać ze skórki co znacznie ułatwia przygotowanie.
Co potrzebujesz aby je przygotować
Wyparzone słoiki i zakrętki
Pomidory
1 łyżeczka soli
1 gałązka bazylii lub szałwii lub oregano
1 chlapka oliwy
Woda
Sposób przygotowania
Pokrój pomidory w ćwiartki, włóż do słoika upychając nieco dłońmi, wsyp łyżeczkę soli dodaj wybrane zioła, wlej chlapkę oliwy (około łyżki mniej więcej), uzupełnij wodą zostawiając centymetr od krawędzi słoika.
Zakręć słoik.
Pasteryzuj w piekarniku wstawiając do zimnego piekarnika nastawiając temperaturę 120 stopni przez jedną godzinę.
Lub
Ustaw słoiki w garnku wyłożonym na dnie ściereczką, uzupełnij garnek wodą tak aby nakrętki słoików nie były zanurzone i doprowadź do wrzenia a następnie na niewielkim ogniu pasteryzuj przez 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.