Śniadanie mistrzów

 


Właśnie między innymi dlatego uwielbiam wiosnę! Za takie śniadania, całą esencję smaków i aromatów.

Właśnie po zimie najbardziej odczuwamy brak świeżej zieleniny a ta jest najbogatsza właśnie wiosną. Korzystamy z tego dobrodziejstwa pełnymi garściami a wszelkie nadwyżki od razu mrożę w niewielkich pojemniczkach na jedną porcję. 

Mam dziś poczucie, że mogłabym do końca życia jesc tylko to! Oczywiście uczuciemto mija wraz z pierwszymi sałatami, potem rzodkiewkami, ogórkami, pomidorami i wszystkim tym, co dojrzewa w słonecznym ogrodzie 🍇🍈🍊🍎🍐🍒🍅🍆🥕🌽🌶🥒🥬🥦🧄🧅

Wszystkim bardzo polecam.

  • 2 łodyżki lubczyku
  • 2 łodyżki pokrzywy
  • 2 liście szałwi
  • 1 gałązka oregano
  • 2 łodyżki bluszczyka kurdybanka ze słonecznego miejsca
  • 4 łodyżki natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól


Posiekaj ostrym nożem



Kromki razowego chleba z tego przepisu posmaruj masłem (lub majonezem) i nałóż zieleninę. Dużo zieleniny.

Na zdrowie.

Komentarze

  1. Coś w tym jest, bo ja od paru tygodni nie mogę przestać się zachwycać... ogórkami! Jak one smakują! I jak pięknie pachną! Tak świeżo i wiosennie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.