Wspaniały przepis na domowe marcepanowe praliny. Pyszne, zdecydowanie do powtarzania przy różnych okazjach a także w podarunku, na prezent.
Tak szybkie i proste w wykonaniu, ze każdy sobie poradzi.
Składniki na marcepanowe praliny:
- 200 g cukru
- 200 g migdałów, w płatkach
- 50 g likieru Amaretto
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego, naturalnego
- kakao do obtoczenia pralinek
Sposób przygotowania
Do naczynia miksującego wsypać cukier i migdały, zmielić 20 s/obr. 10.
Zgarnąć szpatułką ze ścianek na dno naczynia, zmielić ponownie 20 s/obr. 7.
Dodać Amaretto i aromat migdałowy, zmiksować 20 s/obr. 7,
zgarnąć ze ścianek na dno naczynia, zmiksować ponownie 20 s/obr. 7.
zgarnąć ze ścianek na dno naczynia, zmiksować ponownie 20 s/obr. 7. Tak, dwa razy 😇
Z powstałego marcepanu formować kulki (Ø 2,5 cm), obtaczać w kakao.
Na prezent ułożyć w papierowych papilotkach.
Komentarze
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.