Co potrzebujesz:
- 200g tartej marchewki,
- 100g tartego buraka
- 300g mąki,
- 100g cukru, lub pół na pół z miodem
- 100ml oleju
- 3 jajka
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- rozdrobnione bakalie
- cynamon,
- gałka muszkatołowa (jak mam) i ewentualnie
- imbir
Najpiew włącz piekarnik, niech się grzeje do 180 st C
Rozdrabnij warzywa w malakserze dość drobno. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj.
Nakłądaj do foremek muffinkowych lub wylej na średniej wielkości blaszkę.
Piecz 40-45 minut.
Ja nie daję na wierzch żadnej polewy, ale sądzę, że czekolada bardzo tu pasuje.
Myślę, że niedługo zrobisz kolejną porcję :-) Ja na pewno.
Komentarze
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.