Składniki jakich potrzebujesz to
pto pół litra bulionu warzywnego
Naczynie ceramiczne wielkości miseczki i lub po prostu garnuszek w którym podasz wulkan na śniadanie
4 jajka
Do naczynia ceramicznego lub garnuszka wlej połowę bulionu czyli jeden kubek i zacznij go podgrzewać w tym czasie wbij do miski jajka i zacznij je widelcem mieszać wraz z łyżką sosu sojowego ciemnego oraz Jeśli lubisz pikantne dania to dodaj sporą szczyptę ostrej papryki oraz zmiażdżone lub rozdrobnione inaczej ziarna sezamu w ilości około dwóch łyżek
Bardzo dokładnie i długo rozbełtać widelcem w miseczce wszystkie składniki razem im dłużej mieszasz tym bardziej puszyste będzie ostatecznie danie Dodaj do mieszanki jajecznej jeszcze ćwiartkę pół szklanki bulionu warzywnego i mieszaj widelcem jak bulion w garnuszku zacznie się gotować zmniejszyć Płomień do minimum i mieszając wciąż widelcem wlewaj mieszankę jajeczną do gotującego się bulionu małym strumieniem ciągle mieszając przykryj wysoką miseczką lub innym garmoshke jem i zostaw na małym ogniu na kolejne 10 minut po tym czasie Wyłącz ogień zdejmij przykrywkę i Podawaj gorące posypane szczypiorem i skropione olejem sezamowym u nas do śniadania w towarzystwie kiszonych ogórków i sałatki warzywnej
pto pół litra bulionu warzywnego
Naczynie ceramiczne wielkości miseczki i lub po prostu garnuszek w którym podasz wulkan na śniadanie
4 jajka
Do naczynia ceramicznego lub garnuszka wlej połowę bulionu czyli jeden kubek i zacznij go podgrzewać w tym czasie wbij do miski jajka i zacznij je widelcem mieszać wraz z łyżką sosu sojowego ciemnego oraz Jeśli lubisz pikantne dania to dodaj sporą szczyptę ostrej papryki oraz zmiażdżone lub rozdrobnione inaczej ziarna sezamu w ilości około dwóch łyżek
Bardzo dokładnie i długo rozbełtać widelcem w miseczce wszystkie składniki razem im dłużej mieszasz tym bardziej puszyste będzie ostatecznie danie Dodaj do mieszanki jajecznej jeszcze ćwiartkę pół szklanki bulionu warzywnego i mieszaj widelcem jak bulion w garnuszku zacznie się gotować zmniejszyć Płomień do minimum i mieszając wciąż widelcem wlewaj mieszankę jajeczną do gotującego się bulionu małym strumieniem ciągle mieszając przykryj wysoką miseczką lub innym garmoshke jem i zostaw na małym ogniu na kolejne 10 minut po tym czasie Wyłącz ogień zdejmij przykrywkę i Podawaj gorące posypane szczypiorem i skropione olejem sezamowym u nas do śniadania w towarzystwie kiszonych ogórków i sałatki warzywnej
Komentarze
Prześlij komentarz
z uwagi na treści reklamowe zamieszczane w komentarzach włączone zostało moderowanie komentarzy. Za reklamy dziękujemy.