Naleśniki orkiszowe z pieczarkami

Uprawialiście sami pieczarki? 
Ja owszem, z gotowej grzybni, którą można kupić w sklepach ogrodniczych a nawet w obi czy castoramie. Pieczarki rosną błyskawicznie, nie nadążasz jeść :-D

zdjęcie ze strony sklepu OBI


Naleśniki robię na oko 
  • mąka orkiszowa
  • mleko 
  • szczypta soli
  • troche wody gazowanej. 
 
 farsz 
  • pokrojone w kosteczkę pieczarki
  • cebulka podduszona na łyżeczce oliwy do miękkości  
  • Po podstygnięciu mieszam ze startym żółtym serem. Można do duszenia dodać paprykę jak ktoś lubi. 
Nakładam farsz, zawijam w koperty, układam w żaroodpornym naczyniu, posypuję parmigiano reggiano i zapiekam w 180 st  .C około 20 min.

Komentarze